Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Το σεξ ανακουφίζει από τον πονοκέφαλο

Να χάσει την αξιοπιστία της κινδυνεύει η χιλιοειπωμένη δικαιολογία: "Όχι απόψε αγάπη μου, έχω πονοκέφαλο"
Καταρρίπτεται μια δικαιολογία για όσους και όσες θέλουν να αποφύγουν το σεξ, ύστερα από μία νέα έρευνα που πραγματοποίησαν νευρολόγοι του πανεπιστημίου του Μίνστερ.
Γράφοντας στην επιστημονική επιθεώρηση "Cephalalgia" (Κεφαλαλγία)-την επίσημη της Διεθνούς Εταιρείας για τους Πονοκεφάλους, η οποία εδρεύει στη Βρετανία-οι επιστήμονες με επικεφαλής την Άνκε Χάμπακ, ανακοίνωσαν ότι σύμφωνα με την έρευνά τους η σεξουαλική δραστηριότητα (με ή χωρίς σύντροφο...) μπορεί να ανακουφίσει αρκετούς ασθενείς από τον πονοκέφαλο.
Οι περισσότεροι από τους ασθενείς που υποφέρουν από ημικρανίες ή αθροιστική κεφαλαλγία και συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν ότι δεν είχαν σεξουαλική επαφή όταν πάθαιναν κρίση ημικρανίας. Μεταξύ εκείνων που απάντησαν ότι έκαναν σεξ στη διάρκεια κρίσης ημικρανίας, το 60% ανέφερε βελτίωση μετά την ολοκλήρωση της πράξης και το 33% επιδείνωση.
Μεταξύ των πασχόντων από αθροιστική κεφαλαλγία--μία σπάνια και εξαιρετικά επώδυνη μορφή πονοκεφάλου-μόλις το 37% ανέφερε ότι μειώθηκαν τα συμπτώματα μετά το σεξ, ενώ οι μισοί αισθάνονταν χειρότερα. Οι άνδρες πάσχοντες παρατήρησαν μεγαλύτερη ανακούφιση των συμπτωμάτων μετά το σεξ σε σχέση με τις γυναίκες.

 news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

5 λόγοι για να κοιμάστε γυμνές!

5 λόγοι για να κοιμάστε γυμνές! Κείμενο:  Γωγώ Φούντα
Ξεχάστε πιτζάμες και ζακέτες!
Αν είστε από αυτές, που για να κοιμηθείτε βάζετε πιτζάμες, ζακέτες και κάλτσες, τους χειμερινούς μήνες φυσικά, σας πληροφορούμε, ότι ακόμα κι αν κρυώνετε, καλύτερα να βάλετε μια κουβερτούλα ακόμη, παρά να φορτώνετε το σώμα σας με περιττά ρούχα. Ο λόγος; Σύμφωνα με έρευνες, το να κοιμάται μία γυναίκα γυμνή, εντελώς γυμνή όμως, μπορεί να έχει πολλά θετικά για την υγεία της. Aς πάμε να δούμε κάποια από αυτά...
1. Κάνει καλό στον... κόλπο σας: Ναι καλά διαβάσατε! Όπως είναι φυσικό, και όπως φανταζόμαστε γνωρίζετε, δεν υπάρχει κόλπος χωρίς βακτήρια και μύκητες. Η υψηλή θερμοκρασία λοιπόν, αντί να τα εξοντώνει, τα βοηθά να πολλαπλασιάζονται, κάτι που φυσικά δεν συμβαίνει όταν η θερμότητα είναι σε πιο φυσιολογικά επίπεδα.
2. Koιμάστε καλύτερα: Mπορεί όλες μας να θέλουμε να είμαστε ζεστές κάτω από τα σκεπάσματά μας αλλά η πολλή ζέστη δεν ωφελεί το σώμα μας. Σύμφωνα λοιπόν με μελέτες, επειδή η θερμοκρασία του σώματός μας κατά τη διάρκεια του ύπνου, τείνει να μειώνεται σημαντικά, το να το κρατάμε περισσότερο από όσο πρέπει ζεστό, μπορεί να του προκαλέσει σοκ, με αποτελέσμα να μην μπορέσουμε να απολαύσουμε τον ύπνο μας, μιας και η θερμότητα διαταράσσει τη σωστή θερμοκρασία του οργανισμού. Tώρα λοιπόν ξέρετε που οφείλονται οι αυπνίες σας!
3. Φαίνεστε... νεότερες: Κι όμως είναι πραγματικότητα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η υψηλή θερμοκρασία σαμποτάρει την παραγωγή της μελατονίνης στον οργανισμό, η οποία είναι η σημαντικότερη ορμόνη κατά του γήρατος. Έτσι, το να διατηρείται το σώμα πιο δροσερό, επιτρέπει στην μελατονίνη να κάνει τη δουλειά της κι εσείς να παραμένετε νέες!
4. Αδυνατίζει: Όταν η θερμοκρασία του σώματος είναι πολύ υψηλή, η κορτιζόλη, η οποία ευθύνεται για το αίσθημα της πείνας στον οργανισμό αυξάνεται, με αποτέλεσμα να ξυπνάτε πεινασμένες. Κάτι που φυσικά δεν συμβαίνει όταν κοιμάστε γυμνή και άρα η θερμοκρασία σας είναι πιο χαμηλή.
5. To sex είναι καλύτερο: Πώς άλλωστε θα μπορούσε να λείπει το sex; Ξαπλώνοντας δίπλα στο σύντροφό σας γυμνή, με τα σώματά σας να έρχονται σε επαφή, απελευθερώνεται η ορμόνη οξυτοκίνη η οποία και δημιουργεί τη σεξουαλική διέγερση. Επιπλέον, αποκτάτε περισσότερη αυτοπεποίθηση και άνεση με το σώμα σας κάτι που σημαίνει περισσότερους οργασμούς!

queen.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Μία οδηγός τρόλεϊ, μία υπάλληλος σε καφέ, μία ταξιτζού, μία φιλόλογος, μία σοπράνο - Έντεκα γυναίκες μιλούν για τους ρόλους τους στην κοινωνία - Mόνο στο eirinika.gr και στο pinakio.blogspot.gr

Οι μικρές και αφανείς ηρωίδες της καθημερινότητας μας, χωρίς καμία αμφισβήτηση είναι οι γυναίκες. Οι ρόλοι τους μόνο απλοί δεν είναι αντιθέτως, είναι νευραλγικοί για την ελληνική οικογένεια σήμερα, η οποία σε όλη αυτή την κοινωνική λαίλαπα που έχει ξεσπάσει φαίνεται να είναι το τελευταίο οχυρό.



Ρεπορτάζ: Λευτέρης Χ. Θεοδωρακόπουλος

Το eirinika.gr και το Πινάκιο σκιαγράφησαν τα πορτρέτα 10 +1 γυναικών της διπλανής πόρτας. Αγωνίστριες που πολλές φορές απαρνιούνται ακόμη και τις  αναγκαίες  προς αυτές περιποιήσεις μόνο και μόνο για να κρατήσουν όρθια την αξιοπρέπεια τους αλλά και αυτή της οικογενείας τους...Ας πάμε να τις γνωρίσουμε μία προς μία....

Ιωάννα- 29 χρονών- οδηγός τρόλεϊ- μητέρα διδύμων



Πριν από 15 μήνες η 29χρονη Ιωάννα έφερε στη ζωή τα δίδυμα μωρά  της, τον Αριστοτέλη και την Κατερινούλα. Ωστόσο η ίδια οδηγεί τρόλεϊ και κάθε μέρα στις 5 πρέπει να βρίσκεται στο αμαξοστάσιο για να πάρει το «12» και να μεταφέρει τον κόσμο στις δουλείες του.  Η Ιωάννα ξυπνάει στις 2 για να μαγειρέψει και για άλλες προετοιμασίες. Η κούραση της φεύγει όταν γυρνάει στο σπίτι και η αγκαλιά της γεμίζει από τα δύο αγγελούδια της.

Τζούλη Κοσμά- 55 ετών- οδηγός ταξί



Η Τζούλη είναι από τις γυναίκες «αντράκια», αφού μόνη της μεγαλώνει δύο παιδιά οδηγώντας ταξί. Την φωτογραφίσαμε την στιγμή που έκανε πιάτσα έξω από το ΝΙΜΙΤΣ. Μας εξομολογήθηκε ότι κάθε φορά που οδηγά και δεν έχει ξημερώσει φοβάται πολύ...όπως είπε χαρακτηριστικά «κάνω το μεροκάματο του τρόμου». Και δεν έχει άδικο...αφού για ληστές μια γυναίκα που οδηγεί ταξί το βράδυ είναι εύκολη λεία. Αναμφισβήτητα συγκαταλέγεται σε μια από τις ηρωίδες της διπλανής μας  πόρτας.

Δήμητρα Κατσάνου- 33 ετών- δουλεύει σε café



Πόσες είναι οι φορές που το πρωί αν δεν πιούμε καφέ δεν μπορούμε να συνέλθουμε από το απότομο ξύπνημα. Κι όμως απαιτούμε  όταν θα παραγγείλουμε τον καφέ στο πόδι  η κοπέλα που θα μας εξυπηρετήσει να είναι εξυπηρετική και χαμογελαστή. Μια από αυτές τις κοπέλες είναι η Δήμητρα, η οποία ξυπνά καθημερινά στις 4:30 για να μπορεί να εξυπηρετεί εμάς που θα θέλουμε λίγη καφεΐνη για να τονωθεί ο οργανισμός μας λίγο πριν την δουλειά.

Εμμανουέλλα Καραγιώτα- γυμνάστρια ή «μπελάς»



Η Εμμανουέλλα Καραγίωτα είναι μια γυναίκα δραστήρια που αγαπάει 3 πράγματα πάρα πολύ. Την γυμναστική, το hip-hop αλλά και τα παιδιά. Τι έκανε; Συνδύασε τους ρυθμούς της μουσικής με την ενόργανη γυμναστική και έφτιαξε μια ομάδα ακροβατική που αποτελείται από παιδιά τους Μπελάδες. Η συγκεκριμένη ομάδα έχει «σαρώσει» τίτλους και έπαθλα όπου και αν έχει εμφανιστεί και συνεχίζει ακάθεκτη. Αυτήν την περίοδο μάλιστα η Εμμανουέλλα περιμένει τον πελαργό...

Ανθή Καραγιάννη – Παραολυμπιονίκης



Για την Ανθή τι να πρωτοπεί κανείς. Είναι μια γυναίκα που αψήφησε φυσικά -και όχι μόνο- εμπόδια και ήταν η αιτία που η γαλανόλευκη υψώθηκε  πολλές φορές στον πιο ψηλό ιστό. Στους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου απέσπασε χάλκινο μετάλλιο. Η ίδια ζει στην Καβάλα με την οικογένεια της και συνεχίζει με την ίδια ένταση και το ίδιο πάθος τις προπονήσεις της. Μάλιστα το ποδοσφαιρικό γήπεδο της πόλης της, όπου παίζει η ομώνυμη ομάδα (Καβάλα) φέρει το όνομα της.

Άννα Βήχου –Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας της Μήλου



Η Άννα Βήχου Γεωργοπούλου ζει στην Πλάκα της Μήλου και είναι η εκλεγμένη πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μήλου.  Όπως μας λέει  στο νησί η θέση της γυναίκας δεν αμφισβητήθηκε από παλιά. «Δεν ανήκω στις μαχόμενες φεμινίστριες αλλά ούτε στις μαχόμενες γκόμενες, απλά ,πηγαίνω καμιά φορά στου Φόρα το καφενείο με το πλεχτό μου. Πολλές φορές αναρωτιέμαι ....Στη ζωή μου δεν έκανα και τίποτα σπουδαίο απλά μάχομαι αξιοπρεπώς όπως όλοι μας. Τότε γιατί με επέλεξαν οι συμπολίτες μου; Η αφανής κι ανεπιτήδευτη κουλτούρα τους
σίγουρα έχει εντοπίσει την αιτία.
Εγώ από τη μεριά μου νιώθω δικαιωμένη και ευτυχής που το γεγονός ότι είμαι γυναίκα δεν με εμποδίζει να εισπράττω αναγνώριση και κοινωνική αποδοχή».


Ελευθερία Τοκατλίδη- Αντιδήμαρχος Κοινωνική Μέριμνας, Προστασίας και Αλληλεγγύης στο Χαϊδάρι - 40 ετών



Η Ελευθερία Τοκατλίδη  είναι Αντιδήμαρχος Κοινωνική Μέριμνας, Προστασίας και Αλληλεγγύης στο δήμο του Χαϊδαρίου. Ανέλαβε τη λειτουργία των παιδικών σταθμών αναμορφώνοντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημιουργώντας πρότυπους Παιδικούς Σταθμούς στο Χαϊδάρι, σύμφωνα με τους δημότες. Ωστόσο και η ίδια έχει μια κόρη που την λατρεύει.


Σοφία Συρίγου – 29 ετών – Φιλόλογος



Το ταξίδι της Σοφίας ξεκινάει από το Ακραίφνιο Βοιωτίας. Όταν ήταν μικρή διάβαζε στο περίπτερο της μητέρας της, αλλά με το πείσμα της και με πολύ διάβασμα κατάφερε και πέρασε στο Πανεπιστήμιο. Σήμερα είναι εκπαιδευτικός και προσπαθεί από το δικό της πόστο να ωθήσει περισσότερο τα παιδιά στη γνώση.

Μαρίνα Φραγκεσκίδου - συγγραφέας



Η  Μαρίνα Φραγκεσκίδου μαμά της Ναταλίας και της νέας μπέμπας που είναι καθοδόν. Είναι full day μαμά και τις ελεύθερες ώρες  της γράφει. Έχει εκδώσει ένα βιβλίο με τίτλο " Ευτυχία από το παράθυρο" από τις εκδόσεις Αναζητήσεις, ενώ τον τελευταίο χρόνο διατηρεί μια στήλη με μανούλες στο Deity.gr
 με τίτλο: " Είσαι μαμά; Μην τρελαίνεσαι!"


Άννα  Παπαναστασοπούλου -25 ετών  - Σοπράνο



Είναι μόλις 25 χρονών και είναι...σοπράνο. Ο λόγος για την Άννα Παπαναστασοπούλου. Όπως μας εξομολογείται η ίδια στην Ελλάδα όλες οι πόρτες είναι κλειστές και μάλιστα είναι μία από τους χιλιάδες νέους που σκέφτεται να εγκαταλείψει τη χώρα μας για να ανοίξει τα φτερά της στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα θα πάει στη Σλοβενία  ενώ θα διεκδικήσει την υποτροφία Μαρία Κάλλας.


Βιολέτα Βασιλοπούλου – 24 ετών- υπάλληλος σε φαρμακείο



Μια από τις νέες που δίνουν ζωή στην ελληνική περιφέρεια είναι η Βιολέτα Βασιλοπούλου. Δεν εγκατέλειψε τα μέρη της για το όνειρο της μεγάλης πόλης  και δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο να φύγει από την Ελλάδα. «Εδώ μεγάλωσα και εδώ θα πολεμήσω», μας λέει χαρακτηριστικά η 24χρονη Βιολέτα η οποία δουλεύει σε φαρμακείο στη Λιδωρίκη. Η ίδια μετά τις σπουδές της στη Σιβιτανίδειο Σχολή στο τμήμα τεχνικός φαρμάκων και καλλυντικών προϊόντων γύρισε στα πάτρια εδάφη.




eirinika.gr
Διαβάστε περισσότερα » »