Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Skin needling

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΔΕΡΜΑ ΛΕΙΟ, ΝΕΑΝΙΚΟ, ΛΑΜΠΕΡΟ. H ΝΕΑ ΤΕΧΝΙΚΗ SKIN NEEDLING, ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΣΥΣΚΕΥΗ DERMAROLLER ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΔΙΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΑΣΤΙΝΗΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ

Τι είναι το Skin Νeedling;
Είναι μια νέα τεχνική, λιγότερο επεμβατική σε σχέση με τις παλιότερες, με σύντομο χρόνο ανάρρωσης και εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η μέθοδος εφαρμόζεται με τη χρήση του Dermaroller, το οποίο αποτελείται από τη βάση -φέρει ενσωματωμένη λάμπα τεχνολογίας LED ιώδους φωτός για λεύκανση, ακμή, αντιγήρανση ή ερυθρού φωτός για ανάπλαση και αντιγήρανση- και την κεφαλή (ρολλό), η οποία φέρει ακίδες μήκους από 0,2 έως 1,5mm που προκαλούν μικροτραυματισμούς στο δέρμα. Τα τσιμπήματα αυτά διεγείρουν τη δεύτερη στοιβάδα του δέρματος και ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο είναι η βάση για κάθε θεραπεία αναπλήρωσης και αναζωογόνησης του δέρματος.
Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται;
Το Dermaroller μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος (πρόσωπο, μάτια, λαιμός, μηροί, κοιλιακή χώρα, γλουτοί)- το μόνο που αλλάζει είναι το μήκος των ακίδων. H χρήση ερυθρού φωτός με ακίδες μήκους 0,5 mm βοηθάει σε περιπτώσεις αντιγήρανσης, καταπολέμησης ρυτίδων, επιδιόρθωσης επιφανειακών ουλών ακμής και ήπιας τριχόπτωσης. Η θεραπεία με ιώδες φως και ακίδες του ίδιου μήκους εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση ήπιων μορφών ακμής. Η εφαρμογή ερυθρού φωτός με ακίδες μήκους 1,0 mm βοηθά σε περιπτώσεις εκτεταμένης τριχόπτωσης, επιφανειακών ραγάδων, βαθιών ουλών από εγχείρηση, ακμή,ς αλωπεκίας, ήπιας κυτταρίτιδας, ενώ για περιπτώσεις σοβαρής ακμής χρησιμοποιείται το ιώδες φως με ακίδες του ίδιου μήκους.
Πόσο διαρκεί η θεραπεία;
Ανάλογα με το σημείο και την έκτασή της βλάβης η συνεδρία μπορεί να διαρκέσει από 15 έως 40 λεπτά, ενώ από τους ίδιους παράγοντες θα εξαρτηθεί και ο συνολικός αριθμός εφαρμογών. Η επούλωση είναι σχεδόν άμεση και μπορεί να επιστρέψεις αμέσως στις καθημερινές σου δραστηριότητες. Συνήθως συνιστώνται 3 με 4 θεραπείες κάθε 10 με 15 ημέρες.
Γιατί να προτιμήσω το Skin needling ;
Η μέθοδος υπόσχεται σύσφιξη, καταπολέμηση της χαλάρωσης, των ουλών και των ραγάδων, ενίσχυση σε περιπτώσεις αλωπεκίας, ενώ γενικά αφήνει ένα σαφώς πιο νεανικό στην υφή και στην όψη δέρμα.
Με ποια άλλη μέθοδο μπορεί να συνδυαστεί;
Το needling συνήθως συνδιάζεται με χειρουργική ανανέωση προσώπου, αποκατάσταση δυσμορφιών προσώπου ή σώματος και δη με επεμβάσεις που προκαλούν χαλάρωση όπως η λιποπλαστική. Είναι ιδανική για τη βελτίωση της εικόνας «φλοιού πορτοκαλλιού», την γνωστή κυτταρίτιδα, που απασχολεί πολλές γυναίκες με μεσογειακό σωματότυπο. - Ευγενία Καλτεζιώτη
Ευχαριστούμε τον διευθυντή πλαστικής χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών δρ. Ιωάννη Λύρα για τη συνεργασία. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο www.lifting.gr.


gynaikamag







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου