Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

3 τροφές που καταπραΰνουν τα συμπτώματα της περιόδου

ygeia-diatrofi-periodos-trofes-386Γνωρίζατε ότι μερικές ιδιαίτερα θρεπτικές τροφές, μπορούν να μειώσουν τους πόνους της περιόδου; ΚΙ όμως ναι! Δείτε παρακάτω ποιες είναι αυτές.
Καλά λίπη: Τα καλά λίπη που βρίσκονται  στο αβοκάντο, στον σολομό, στους ξηρούς καρπούς και το ελαιόλαδο μπορούν να μειώσουν τους πόνους της περιόδου. Παίζουν σημαντικό ρόλο στη σωστή λειτουργία του κάθε κυττάρου του οργανισμού μας με αποτέλεσμα να μειώνουν το πρήξιμο στο στήθος, τους πόνους στην κοιλιά αλλά και τις γενικότερες ενοχλήσεις.
Γιαούρτι: Ένα γιαούρτι, κατά προτίμηση με χαμηλά λιπαρά, μπορεί να εξισορροπήσει τα επίπεδα του ασβεστίου στον οργανισμό μας τις δύσκολες μέρες. Έρευνες έχουν δείξει ότι κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας τα επίπεδα του ασβεστίου πέφτουν, τα οποία προκαλούν πρήξιμο του σώματος και κακή διάθεση.
Μπανάνες: Ένα φρούτο απαραίτητο για τις δύσκολες μέρες, καθώς περιέχει ποτάσιο. Τα χαμηλά επίπεδα ποτάσιου στον οργανισμό μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεσή σας και να προκαλέσουν κράμπες.
Ξεχάστε λοιπόν τιε μέρες που κλεινόσασταν στο σπίτι σας λόγω των συμπτωμάτων της περιόδου σας και αντιμετωπίστε αυτές τις μέρες σαν όλες τις άλλες

 myworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου