Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Myskincheck.gr


ΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΕΝΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΜΕΛΑΝΩΜΑΤΟΣ, ΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ. H ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΑΠΟ 21 ΕΩΣ 25 ΜΑΙΟΥ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ «Η ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΣΩΖΕΙ»
Κάθε χρόνο περισσότεροι από 50.000 Ευρωπαίοι εμφανίζουν μελάνωμα, μια επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος, η οποία θεραπεύεται σε ποσοστό 90% αν διαγνωστεί εγκαίρως. Παρ' όλα αυτά, χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους λόγω ελλιπούς ενημέρωσης για τους κινδύνους από την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, για την ανάγκη αυτοεξέτασης καθώς και τακτικής εξέτασης από γιατρό.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας ενημέρωσης του κοινού, η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία οργανώνει την Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος (21-25/5). Στη διάρκεια της εβδομάδας οι συμμετέχοντες δερματολόγοι, μέλη της Εταιρείας, θα πραγματοποιούν δωρεάν εξετάσεις στα ιατρεία τους και στα νοσοκομεία για μελάνωμα ή άλλες μορφές καρκίνου του δέρματος ενώ μέσα από την ιστοσελίδα www.myskincheck.gr θα παρέχεται ολοκληρωμένη και υπεύθυνη πληροφόρηση για θέματα πρόληψης (αντηλιακή προστασία, ομάδες υψηλού κινδύνου), διάγνωσης (οδηγίες αυτοεξέταση, κατάλογος γιατρών).
 
Η Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος (21-25/5) πραγματοποιείται με την υποστήριξη των δερματολογικών εργαστηρίων La Roche-Posay.
 
 
 gynaikamag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου