Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Tips για να αυξήσετε το μεταβολισμό σας

metavolismos-386Θέλετε να χάσετε βάρος και να διατηρηθείτε στα κιλά που είστε. Ακολουθήστε τα παρακάτω tips και θα εκπλαγείτε με τις μικρές αλλαγές της καθημερινότητας που θα επηρεάζουν τα κιλά σας.

- Καθορίστε τις ημερήσιες θερμιδικές σας ανάγκες. Μην φορτώνεται τον οργανισμό σας με περισσότερη τροφή από όση χρειάζεται.
- Πολλά και συχνά γεύματα. Μην τρώτε το φαγητό σας όλο μαζί, μοιράστε τα γεύματά σας σε πέντε ή έξι. Γιατί έτσι, το σώμα σας θα καταναλώσει περισσότερη ενέργεια για να χωνέψει το φαγητό και ο μεταβολισμός θα αυξηθεί.
- Πιείτε πολύ νερό. Γιατί το νερό εκτός του ότι δημιουργεί την αίσθηση κορεσμού, μπορεί να αυξήσει το ρυθμό με τον οποίο καίμε τις θερμίδες.
- Ασκηθείτε. Αν δεν γυμνάζεται και δεν μπορείτε να εντάξετε την γυμναστική στην καθημερινότητά σας κινηθείτε όσο περισσότερο μπορείτε, χρησιμοποιείστε σκάλες, κάντε μια βόλτα ή ότι άλλο μας συκώνει από τον καναπέ και την καρέκλα.
- Τονώστε το μυϊκό σας σύστημα. Το μυϊκό μας σύστημα καταναλώνει περισσότερες θερμίδες από ότι το λίπος. Έτσι όσο περισσότερο μυϊκό ιστό έχουμε τόσες περισσότερες θερμίδες καταναλώνουμε.
- Καταναλώστε άλιπη πρωτεΐνη. Πχ, κοτόπουλο χωρίς πέτσα και σύνθετους υδατανθράκες (π.χ. προϊόντα ολικής αλέσεως, όσπρια, λαχανικά, φρούτα κτλ) γιατί με τις παραπάνω τροφές ο οργανισμός καίει περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της πέψης.
- Κοιμηθείτε αρκετά. Η αϋπνία δημιουργεί εντονότερη αίσθηση πείνας και επηρεάζει το μεταβολισμό σας, έτσι η απώλεια βάρους καθίσταται δυσκολότερη.


 myworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου