Σάββατο, 8 Ιουνίου 2013

Χρυσοί κανόνες για την προστασία σας από τον ήλιο

gynaika-omorfia-derma-prostasia-antiliako-386Το να χρησιμοποιείτε αντηλιακό είναι απαραίτητο και μπορεί να σας σώσει τη ζωή. Τα κρούσματα καρκίνου του δέρματος γίνονται όλο και περισσότερα κάθε χρόνο και είναι χρέος μας να προστατευόμαστε από την επιβλαβή ηλιακή ακτινοβολία. Δείτε παρακάτω τους χρυσούς κανόνες για την προστασία σας από τον ήλιο.

Βρείτε το αντηλιακό που σας ταιριάζει. Είναι σίγουρα η πιο σημαντική κίνηση που μπορείτε να κάνετε. Μην αγοράζετε όποιο αντηλιακό βρείτε μπροστά σας, διότι το πιο πιθανό είναι να μη το φοράτε. Βρείτε κάποιο το οποίο θα σας αρέσει η υφή του αλλά και το άρωμά του, διότι έτσι η επάλειψή του στο σώμα σας θα είναι μια ευχάριστη διαδικασία. Στην αγορά βρίσκονται πολλά είδη αντηλιακών, οπότε σίγουρα θα μπορέσετε να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.
Προσοχή στον δείκτη προστασίας. Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι όσο μικρότερο δείκτη προστασίας έχουν τα αντηλιακά, τόσο πιο πολύ θα μαυρίζουν. Αυτό είναι όμως μύθος, διότι μπορείτε κάλλιστα να αποκτήσετε το μαύρισμα που επιθυμείτε σε συνδυασμό με μια καλή προστασία. Αντηλιακά με δείκτη SPF 30 μπλοκάρουν κατά 97% τις ακτίνες UVB και είναι οι καλύτερη επιλογή για το δέρμα σας.

Απλώστε σωστά το αντηλιακό σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν βάζουν αρκετή ποσότητα αντηλιακού στο σώμα και το πρόσωπό τους. Απλώστε το αντηλιακό σε όλο σας το σώμα και μετά περάστε μια δεύτερη στρώση.

Ελέγξτε τις ετικέτες των αντηλιακών. Να αγοράζετε αντηλιακά τα οποία έχουν προστασία από τις ακτίνες UVB (αυτές οι οποίες προκαλούν εγκαύματα) αλλά και UVA( αυτές που προκαλούν τον καρκίνο του δέρματος και δημιουργούν ρυτίδες στο πρόσωπό σας).

myworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου