Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Υγιές καλοκαίρι

bikini-386Σεξουαλικά νοσήµατα, κολπίτιδες και ουρολοιµώξεις απειλούν τις διακοπές µας. Λίγη προσοχή αρκεί για να νιώθουµε ήσυχες.
Στοπ στις κολπίτιδες
Προκαλούνται κυρίως από µύκητες που αναπτύσσονται στις βρεγµένες πετσέτες και την άµµο και εµφανίζονται κυρίως µε κνησµό και λευκές εκκρίσεις. Για να τους αποφύγετε πρέπει πάντα να βγάζετε το µαγιό σας όταν βγαίνετε από τη θάλασσα και να χρησιµοποιείτε οπωσδήποτε δική σας πετσέτα στην ξαπλώστρα ή την άµµο.
Μην ξεχνάτε
Εννοείται ότι η καλή υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής (καθηµερινό πλύσιµο µε νερό ή και κάποιο ειδικό υγρό και η χρήση βαµβακερών εσώρουχων) είναι απαραίτητη και το καλοκαίρι, αφού µπορεί να συµβάλει σηµαντικά στην πρόληψη ουρολοιµώξεων και κολπίτιδας. Το ίδιο και οι κανόνες υγιεινής που αφορούν στο σεξ (χρήση προφυλακτικού κ.λπ.). Σε περίπτωση εµφάνισης οποιασδήποτε ενόχλησης πάντως, καλό είναι να επικοινωνήσετε µε τον γυναικολόγο σας για να σας δώσει τις σωστές συµβουλές αντιµετώπισης.
Προφυλαχτείτε από τις ουρολοιμώξεις
Είναι ένας από τους εφιάλτες µας, αφού τα συµπτώµατά τους (κνησµός, ατελής ούρηση, συχνουρία κ.λπ.) είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά. Ειδικά το καλοκαίρι όµως αυξάνονται, καθώς το µπάνιο σε ακατάλληλα νερά, η επαφή µε την ξαπλώστρα ή την άµµο, η ζέστη και οι πιο συχνές σεξουαλικές επαφές είναι κακός συνδυασµός. Για να τις προλάβετε πίνετε 8-10 ποτήρια νερό, καθώς και ένα ποτήρι χυµό κράνµπερι (κράνα) καθηµερινά, ουρείτε αµέσως µετά το σεξ και αποφύγετε την πολύωρη ηλιοθεραπεία στην ξαπλώστρα ή την άµµο, ειδικά αν δεν έχετε χρησιµοποιήσει δική σας πετσέτα για να καθίσετε.
Σεξ με προστασία
Κάτι η διάθεση κάτι οι νέες γνωριµίες, δεν θέλει πολύ για να γίνει το καλοκαίρι η αγαπηµένη εποχή των ανεπιθύµητων κυήσεων και των ΣΜΝ. Πάρτε τα µέτρα σας, µε πρώτο το προφυλακτικό, που πρέπει να χρησιµοποιείται από την αρχή της επαφής. Ειδικά για το ενδεχόµενο της ανεπιθύµητης εγκυµοσύνης καλό είναι να µιλήσετε εγκαίρως µε τον γιατρό σας, που µπορεί να σας συστήσει και κάποια επιπλέον αντισυλληπτική µέθοδο (χάπι, σπιράλ κ.λπ.) ανάλογα µε την περίσταση.

ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΥΡΤΩΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΙΕΥΤΗΡΑ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΥ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΑΣ Α΄ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

myworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου