Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Νικήστε το θυμό

angry-woman-386Ο θυμός είναι ένα φυσιολογικό ανθρώπινο συναίσθημα και αναπόφευκτος μέσα στην ζωή. Ωστόσο πρέπει να αναγνωρίζετε άμεσα και το άτομο που κυριεύεται από αυτόν να είναι σε θέση να τον διαχειριστεί.
Ο θυμός και οργή είναι ένα συναίσθημα που βλάπτει πολλές πτυχές της ανθρώπινης ζωής.
Για να διαχειρίζεστε καλύτερα τον θυμό, να θυμάστε:
1. Ο θυμός προκαλεί πονοκέφαλο, κατάθλιψη, ψηλή πίεση, έκζεμα, πόνο κοιλιάς, αϋπνία, καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικά επεισόδια.
2. Ο θυμός μας εμποδίζει να σκεφτόμαστε σωστά. Δεν παίρνουμε ποτέ αποφάσεις σε καταστάσεις οργής.
3. Οι άνθρωποι που θυμώνουν συχνά πολλές φόρες καταφεύγουν στο φαγητό και κινδυνεύουν από συναισθηματική υπερφαγία, μια από τις συχνότερες διατροφικές διαταραχές.
4. Ο χρόνιος θυμός βοηθά στο κλείσιμο των στεφανιαίων αρτηριών της καρδίας, συμβάλλοντας στο έμφραγμα και τις καρδιακές αρρυθμίες.
5. Ο θυμός βλάπτει και άλλους τομείς της ζωής μας εκτός από την υγεία μας, όπως οικονομικά προβλήματα λόγω των προβλημάτων που προκαλούνται στην εργασία και στις σχέσεις σας εξαιτίας της κακής σχέσης με τους γύρω μας.
6. Δεν θυμώνουμε και δεν κρατάμε κακία, συγχωρούμε, γιατί η συγχώρεση βοηθά και στην υγεία μας και στην διατήρηση των καλών σχέσεων σε όλους τους τομείς της ζωής μας.
7. Θυμηθείτε: ο θυμός σβήνει την φώτιση του μυαλού μας, μας σκοτεινιάζει. Αυτός τελικά που μας κάνει να θυμώνουμε είναι δυνατότερος από εμάς. Το θέλουμε;


myworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου