Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Γόνιμη... δίαιτα



ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΓΚΥΟΣ, ΤΟΤΕ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ! 

Νέες έρευνες δείχνουν ότι μια δίαιτα πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά -τα οποία βρίσκονται στα σαρκώδη πράσινα φρούτα όπως το αβοκάντο, στο ελαιόλαδο, στα φιστίκια, τα αμύγδαλα και τα κάσιους- μπορεί να τριπλασιάσει τις πιθανότητες επιτυχίας στις γυναίκες που βρίσκονται σε πρόγραμμα εξωσωματικής γονιμοποίησης. Οι ειδικοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι μια τέτοια διατροφή μπορεί να βοηθήσει όλες τις γυναίκες να αυξήσουν την γονιμότητά τους, και μάλιστα με τρόπο φυσιολογικό.
Αντίθετα, μία δίαιτα γεμάτη κεκορεσμένα λιπαρά, δηλαδή γαλακτοκομικά προϊόντα και κόκκινο κρέας, φαίνεται ότι μειώνει τη γυναικεία γονιμότητα ενώ έχει ήδη αποδειχτεί ότι στους άντρες συνδέεται με χαμηλό όγκο σπέρματος.
Τα καλά νέα προέρχονται από τον δρ. Χόρχε Τσαβάρο και τους συνάδελφους του στη σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ που μελέτησαν πώς η πρόσληψη διαφορετικών τύπων λιπαρών επηρεάζει την αγωγή εξωσωματικής γονιμοποίησης σε 147 γυναίκες ηλικίας περίπου 30 ετών. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα ήταν πολύ ενθαρρυντικά για τις γυναίκες που πρόσεχαν τη διατροφή τους, ενώ όπως λέει ο δρ. Τσαβάρο χαρακτηριστικά: « Ακόμη κι αν δεν είμαστε βέβαιοι για την αποτελεσματικότητα μιας τέτοιας δίαιτας - που μοιάζει αρκετά με τη μεσογειακή- στην ενίσχυση την γονιμότητας, ξέρουμε ότι δεν την βλάπτει, ενώ ωφελεί συνολικά την καλή λειτουργία του οργανισμού».
 
 
gynaikamag






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου