Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Για να ακτινοβολούν τα μαλλιά σας…


lampera-386Για να ακτινοβολούν τα μαλλιά σας, πρέπει πρώτα απ’ όλα να είστε οι ίδιες καλά, δηλαδή να είστε υγιείς και χαρούμενες. Τα μαλλιά μας αντανακλούν όχι μόνο μία όψη της εξωτερικής μας εμφάνισης, αλλά και της ψυχολογικής μας κατάστασης. Έχετε προσέξει πως όταν είσαστε εσείς κουρασμένες, είναι αντίστοιχα και τα μαλλιά σας «κουρασμένα»;
Η καθημερινότητα, οι γρήγοροι ρυθμοί και το άγχος είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, αυτό που μπορούμε όμως να κάνουμε είναι να προσέχουμε όσο μπορούμε τον εαυτό μας και την εικόνα μας. Τα μαλλιά μας, πρέπει πάνω από όλα να είναι υγιή και φυσικά, να αναδεικνύουν την θηλυκότητα και την προσωπικότητά μας.
Οι συμβουλές που δίνουν οι ειδικοί hairstylists είναι να λούζουμε τα μαλλιά μας όσο συχνά κρίνουμε ότι πρέπει, καθώς σε καμία περίπτωση δεν ωφελεί να τα αφήνουμε να λαδώνουν. Απαραίτητη προϋπόθεση επομένως τα καθαρά μαλλιά, τα οποία μπορούμε να τα ενυδατώνουμε με μαλακτική κρέμα ανάλογη με το τύπο των μαλλιών μας, αλλά και να χρησιμοποιούμε μια με δύο φορές την εβδομάδα μάσκα αναδόμησης για την τρίχα.
Επίσης, αποφεύγουμε την συχνή χρήση στο πιστολάκι, στην πρέσα ή τον ισιωτή και δεν αφήνουμε τα μαλλιά μας να αναπνέουν χωρίς τα έχουμε συνεχώς πιασμένα με μια αλογουρά. Είναι προτιμότερο να αφήνουμε κάτω τα μαλλιά μας, έχοντας το look επιμελώς ατημέλητα και να μην τα τραβάμε με ένα κοκαλάκι καθώς η τρίχα σπάει πιο εύκολα συμβάλλοντας στην πιο έντονη τριχόπτωση.
Τέλος, αν έχετε σοβαρό πρόβλημα τριχόπτωσης και αδύναμων μαλλιών που σπάνε, αυτό που πρέπει να διορθώσετε είναι η διατροφή σας. Φρούτα, λαχανικά, φυσικοί χυμοί, κόκκινο κρέας, ψάρι, όσπρια, πράσινο τσάι, ξηροί καρποί, άφθονο νερό, αυγό, είναι μερικά από τα βασικά τρόφιμα που πρέπει να ενισχύσετε στην διατροφή σας. Μπορείτε επίσης να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο για να σας δώσει τα κατάλληλα προϊόντα. Στα κομμωτήρια υπάρχουν οι κατάλληλες αμπούλες ενδυνάμωσης μαλλιών που μειώνουν την τριχόπτωση και στα φαρμακεία μπορείτε να βρείτε ορό μαλλιών για ενδυνάμωση της ρίζας.


myworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου