Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Η έξυπνη επικοινωνία

epikoinonia-386
Για να είμαστε καλά με τον σύντροφό μας, πρέπει να είμαστε πάνω από όλα καλά μέσα μας. Η ευτυχία στη σχέση είναι πολύ σημαντική και για τους δύο συντρόφους.

Στις σχέσεις λένε ότι δεν υπάρχουν πάντα «πρέπει» και «δεν πρέπει», απλώς οφείλουμε να είμαστε εντάξει τόσο ως προς τον σύντροφό μας, όσο και ως προς τον εαυτό μας. Αυτό που σας συμβουλεύουμε να κάνετε, όσο δύσκολο ή άβολο και αν σας ακούγεται, είναι να επικοινωνείτε ανοιχτά με το σύντροφό σας, δίχως να φοβάστε. Διάλογος και σωστή επικοινωνία για την επίλυση των όποιων προβλημάτων στη σχέση είναι το Α και το Ω, προκειμένου μια σχέση να είναι υγιής.

Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι όταν δεν εκφραζόμαστε και τα κρατάμε όλα μέσα μας, τότε ξαφνικά ακολουθεί μια έκρηξη θυμού και οργής, καθώς ξεσπάμε για όλα αυτά που είχαμε συσσωρεύσει καιρό τώρα και δεν τα ομολογούσαμε. Πείτε την αλήθεια, πάντα με ευγένεια και φυσικά χωρίς να προσβάλλετε τον σύντροφό σας. Στις ερωτικές σχέσεις δεν πρέπει να αναπτύσσεται ανταγωνισμός, καθώς τότε ευνοούνται οι καβγάδες, η ζήλια, ο θυμός και καλλιεργούνται συναισθήματα που δεν πρέπει να υπάρχουν σε μια όμορφη φυσιολογική σχέση.

Δώστε χρόνο τόσο στη σχέση σας, όσο και στον σύντροφό σας να τα βρείτε αρχικά με τον εαυτό σας και στη συνέχεια, σε ήρεμους τόνους, ξεκαθαρίστε τις καταστάσεις και μην αφήνετε τη ρουτίνα της καθημερινότητας να σας επηρεάζει μεταδίδοντάς σας αρνητισμό.

Θυμηθείτε ότι υπάρχουν λύσεις σε πολλά προβλήματα, αυτό όμως προϋποθέτει τον διάλογο μεταξύ των δύο συντρόφων και τη καλή θέληση και διάθεση και από τις δύο πλευρές. Κάντε εσείς την αρχή και δώστε κίνητρο στη σχέση σας να γίνει ακόμη πιο όμορφη.

myworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου