Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012

Παχαίνει το γιαούρτι;



ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΑΠ' ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ; ΜΙΑ ΝΕΑ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ «ΑΘΩΟ» ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΜΑΣ


Ο λόγος για ένα βακτήριο με το οποίο είναι εμπλουτισμένα κάποια γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γιαούρτι, τον γαλακτοβάκιλο ασιντόφιλους (Lactobacillus acidophilus). Μια έρευνα λοιπόν του γαλλικού CNRS (Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Ερευνας) που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση Microbial Pathogenesis αποκαλύπτει κάποιες άγνωστες ιδιότητές του: η απορρόφηση του συγκεκριμένου προβιοτικού από τον οργανισμό μπορεί να προκαλέσει την αύξηση του βάρους του σώματος. Ενας από τους συντάκτες αυτής της εργασίας, ο καθηγητής Ντιντιέ Ραούλ, υπεύθυνος στην Μασσαλία για την έρευνα μολυσματικών ασθενειών, υποστηρίζει επίσης ότι το γιαούρτι και κάποια γαλακτοκομικά ροφήματα έχουν μερίδιο ευθύνης για την αύξηση της παχυσαρκίας στη Γαλλία. Αλλά προσοχή, καλύτερα να ρίξουμε και μια δεύτερη ματιά στις ετικέτες πριν περιορίσουμε τα γαλακτοκομικά από τη διατροφή μας: ένα άλλο προβιοτικό, ο Lactobacillus gasseri, θεωρείται ότι συμβάλλει στην απώλεια βάρους των υπέρβαρων ατόμων.


gynaikamag







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου