Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Δίαιτα! Χάσε 3 κιλά σε 2 εβδομάδες... Για να είσαι έτοιμη για το Πάσχα!

Πλησιάζει το Πάσχα! Και μπορεί να θέλεις να χάσεις μερικά κιλάκια για να είσαι πιο fit τις γιορτές. Ή μπορεί να θέλεις να χάσεις μερικά κιλάκια ώστε να μπορείς να φας ελεύθερα στις γιορτές. Όπως και να 'χει, όποιος κι αν είναι ο στόχος σου... δύο εβδομάδες απομένουν ως την Μεγάλη Παρασκευή και εμείς έχουμε το διαιτολόγιο που θα σε βοηθήσει να "ξεφορτωθείς" εκείνα τα 2-3 κιλά που σε ταλαιπωρούν.



Σημείωση: Ο καιρός προμηνύεται καταπληκτικός και ίσως χρειαστεί να "αποκαλύψεις" το σώμα σου!

"Καμία δίαιτα δεν είναι καλύτερη από την ισορροπημένη διατροφή. Μείνε μακριά από δίαιτες μονοφαγίας, οι οποίες στερούνται θρεπτικών συστατικών, εξαντλούν τον οργανισμό μας και οδηγούν σε καταστάσεις υπερφαγίας" εξηγεί η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη που ετοίμασε τη διατροφή για να φτάσεις μέχρι το Πάσχα αδύνατη και λαμπερή...


Επιπλέον συμβουλές για να είσαι σε φόρμα μέχρι το Μεγάλο Σάββατο
Ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες και θα πετύχεις την απώλεια σωματικού βάρους που επιθυμείς σε σύντομο χρονικό διάστημα, εύκολα και υγιεινά!

- Εκμεταλλεύσου την καλοκαιρία και αύξησε τη φυσική σου δραστηριότητα: Είναι ο μόνος τρόπος να αυξηθεί ο ρυθμός του μεταβολισμού. Το πόσο θα αυξηθεί ο μεταβολισμός εξαρτάται από το είδος, την ένταση και τη διάρκεια της άσκησης.
Αερόβια άσκηση (πχ περπάτημα, τρέξιμο, διάδρομος, τένις κλπ) - 30-45 λεπτά καθημερινά ή 4-5 φορές την εβδομάδα μπορεί να δώσει μια γερή ώθηση στο μεταβολικό ρυθμό.

- Μην ξεχνάς να ενυδατώνεις τον οργανισμό σου επαρκώς! Σημαντικός παράγοντας για την ρύθμιση του βάρους, τη μείωση της όρεξης και την αποβολή άχρηστων ουσιών (τοξινών) αποτελεί η αυξημένη πρόσληψη υγρών. Εκτός από την κατανάλωση νερού – που πρέπει να αποτελεί την πρώτη μας επιλογή – η υδάτωση του οργανισμού μας μπορεί να επιτευχθεί και μέσω της κατανάλωσης διαφόρων ποτών ή ροφημάτων όπως: χυμοί, γάλα, πράσινο τσάι, καφές, σόδα, αναψυκτικά, σούπες, αφεψήματα, αλλά και μέσα από αρκετές τροφές, όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά.

- Ξεκίνησε τη μέρα σου με πρωινό: Βοηθά στην ισορροπημένη πρόσληψη τροφής κατά τη διάρκεια της μέρας και στον περιορισμό των τσιμπολογημάτων.

- Όσο πιο συχνά τόσο πιο καλά: Μην θεωρείς ότι για να χάσεις κιλά πρέπει να μείνεις νηστική! Η συχνότητα γευμάτων είναι απαραίτητη προκειμένου να επιτύχεις τη συνεχή ενεργοποίηση του μεταβολισμού και τη μειωμένη αποθήκευση λίπους.

- Καθημερινά 5-7 μερίδες φρούτων και λαχανικών: Όλα τα φρούτα και τα λαχανικά είναι χαμηλής θερμιδικής αξίας και υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες όχι μόνο μειώνουν την απορρόφηση λίπους, αλλά αυξάνουν ταυτόχρονα και τον κορεσμό, με αποτέλεσμα να μειώνεται η ποσότητα φαγητού που καταναλώνεται.

- Καθημερινά 2-3 μερίδες γαλακτοκοκομικών: Ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο και γαλακτοκομικά μειώνουν τη συσσώρευση λιποκυττάρων και ταυτόχρονα επιταχύνουν τη διαδικασία διάσπασης του λίπους (λιπόλυση). Η καθημερινή πρόσληψη 3 μερίδων ημίπαχων γαλακτοκομικών (γάλα, γιαούρτι), προσδίδουν στον οργανισμό την απαιτούμενη ποσότητα ασβεστίου για τη ρύθμιση του ενεργειακού μεταβολισμού και το μεταβολισμό των λιπών.

- Βάλε στη διατροφή σου τρόφιμα ολικής αλέσεως (δημητριακά, ρύζι, ζυμαρικά, ψωμί): το υψηλό περιεχόμενο των τροφίμων ολικής αλέσεως σε φυτικές ίνες μειώνει τόσο την απορρόφηση λίπους όσο και το αίσθημα πείνας, με αποτέλεσμα να μειώνεται η ποσότητα φαγητού που καταναλώνεται. Επιπρόσθετα, η αυξημένη περιεκτικότητα των τροφίμων ολικής αλέσεως σε σύνθετους υδατάνθρακες σε συνδυασμό με τις φυτικές ίνες δεν προκαλούν απότομες αλλαγές στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και μειώνουν το ρυθμό της λιπογένεσης, χάρη στο ότι προκαλούν χαμηλή έκκριση ινσουλίνης. Επιπλέον, η θετική δράση των τροφίμων ολικής αλέσεως στη μείωση του σωματικού βάρους οφείλεται και στις βιταμίνες του συμπλέγματος Β που περιέχουν, οι οποίες ενισχύουν το μεταβολισμό των λιπών, πρωτεϊνών και υδατανθράκων.

- Καθημερινά 2-3 ποτήρια πράσινο τσάι με διπλάσια περιεκτικότητα σε κατεχίνες: Μελέτες δείχνουν ότι η καθημερινή κατανάλωση (3-4 ποτήρια) πράσινου τσαγιού με διπλάσια περιεκτικότητα σε κατεχίνες συμβάλλει στην αυξημένη καύση θερμίδων και συνεπώς στην απώλεια και τη διατήρηση του βάρους. Οι κατεχίνες παρουσιάζουν σημαντική δράση στο λιπώδη ιστό στην περιοχή της κοιλιάς, ενώ συμβάλλουν και στη μεταβολή της κατανομής του λίπους στο σώμα.

- Μείωσε το αλάτι και τη ζάχαρη: Αυξάνουν την κατακράτηση και τη θερμιδική πρόσληψη, με αποτέλεσμα ο δείκτης της ζυγαριάς να δυσκολεύεται να δείξει χαμηλότερο σωματικό βάρος.

- Αύξησε την προσθήκη μπαχαρικών και καρυκευμάτων: Βελτιώνουν το μεταβολισμό δεδομένου ότι 20 λεπτά μετά την κατανάλωσή τους αυξάνεται η παραγωγή θερμότητας του σώματος και κατεπέκταση οι καύσεις του οργανισμού.

tlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου