Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Πώς θα αφαιρέσετε 5 χρόνια από την ηλικία σας;

Δίνοντας προσοχή στα μάτια σας! 
Δεν καθρεφτίζουν μόνο την ψυχή αλλά και την ηλικία μας.Επειδή η επιδερμίδα είναι λεπτή γύρω από αυτά γι’ αυτό κάνουν εκεί πρώτα την εμφάνισή τους οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Με τακτική περιποίηση μπορείτε να διατηρήσετε το βλέμμα σας νεανικό αφαιρώντας χρόνια από όλο το πρόσωπο. Δείτε πως:


Ψάξτε για τη ρετινόλη
Κάθε φορά που εκφράζετε τα συναισθήματα σας – με γέλιο, κλάμα, φωνές – οι μυς γύρω από τα μάτια συσπώνται δημιουργώντας με το πέρασμα του χρόνου τις πρώτες ρυτίδες στην επιδερμίδα. Οι αρχικές λεπτές γραμμές έκφρασης μετατρέπονται σταδιακά σε μόνιμες βαθύτερες ρυτίδες, γνωστές και ως “πόδι της χήνας”. Αναζητήστε κρέμες ματιών με συστατικά όπως Ρετινόλης και Υαλουρονικό οξύ.

Βρείτε τον ορό της… αλήθειες
Με το πέρασμα του χρόνου η επιδερμίδα χάνει την ελαστικότητά της. Ο ρυθμός παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης μειώνεται και οι συνδετικοί ιστοί του δέρματος χαλαρώνουν, αλλοιώνοντας το περίγραμμα και τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Η περιοχή γύρω από τα μάτια μας επηρεάζεται πολύ από αυτή τη χαλάρωση η οποία είναι μάλλον και το δυσκολότερο σημάδια γήρανσης που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Αναζητήστε έναν ορός ανόρθωσης για τα μάτια.

Προστατέψτε τα
Επειδή η επιδερμίδα των ματιών μπορεί να εμφανίσει δυσχρωμίες και καφέ κηλίδες οι οποίες οφείλονται στην έκθεση στον ήλιο ή σε ορμονικές διαταραχές φροντίστε να προστατεύετε τα μάτια σας φορώντας γυαλιά ηλίου χειμώνα και καλοκαίρι. Επίσης να φοράτε αντηλιακή κρέμα κατάλληλη για την επιδερμίδα γύρω από τα μάτια.

Κοιμηθείτε
Ανεξάρτητα με την ηλικία σας ο ύπνος είναι απαραίτητος εάν θέλετε το βλέμμα σας να είναι ξεκούραστο και φρέσκο. Φροντίστε να κοιμάστε 8-7 ώρες καθημερινά για να αποφύγετε μαύρους κύκλους και σακούλες. Βέβαια επειδή οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες είναι συχνά κληρονομικές ή οφείλονται σε κακή κυκλοφορία του αίματος ή και κακή διατροφή, εμπλουτίστε τη διατροφή σας σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και χρησιμοποιήστε μια κρέμα που μειώνει τα πρηξίματα και τους κύκλους.

Το μυστικό
Βάζετε την κρέμα ματιών από την εξωτερική γωνία προς την εσωτερική, με τον παράμεσο, ταμποναριστά χωρίς να τρίβετε το δέρμα. Μία με δύο φορές την εβδομάδα χρησιμοποιείτε μια μάσκα ματιών για ξεκούραση και αναζωογόνηση. Εάν θέλετε να αποσυμφορήσετε την επιδερμίδα γύρω από τα μάτια και να μειώσετε το πρήξιμο χρησιμοποιείτε δροσερές κομπρέσες με χαμομήλι.

omorfamystika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου