Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Κίνδυνος δηλητηρίασης από άγνοια. Απο τι;.........

Όταν η περίπτωση αυτή με τίτλο «ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙΤΕ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ» άρχισε να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από το Μάϊο του 2001, τρόμαξε πολύ κόσμο.

Μια γυναίκα πέθανε ξαφνικά αιμορραγώντας από τα αυτιά, τη μύτη, το στόμα και τα μάτια.
Μετά από την προκαταρκτική αυτοψία, διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος της προήλθε από δηλητηρίαση με Αρσενικό. Αρσενικό; Που βρέθηκε;
Η Αστυνομία άρχισε αμέσως μια εκτεταμένη έρευνα σε βάθος για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου. Κλήθηκε μάλιστα και ένας καθηγητής Ιατρικής Σχολής για να βοηθήσει στην επίλυση της υπόθεσης

Ο Καθηγητής εξέτασε προσεκτικά το περιεχόμενο του στομάχου και σε λιγώτερο από μισή ώρα λύθηκε το μυστήριο.
Ο Καθηγητής δήλωσε: « - Η νεκρή ούτε αυτοκτόνησε ούτε δολοφονήθηκε και ο θάνατος της οφειλόταν σε άγνοια ! » Όλοι είχαν προβληματιστεί από τον ξαφνικό θάνατο και μάλιστα από ατύχημα ! !
Ο καθηγητής είπε: «- Το αρσενικό έχει παραχθεί στο στομάχι της νεκρής, η οποία έπαιρνε καθημερινά «Βιταμίνη C», η οποία από μόνη της δεν αποτελεί πρόβλημα.
Το πρόβλημα προέκυψε όταν έφαγε μια μεγάλη μερίδα γαρίδες κατά τη διάρκεια του γεύματος. Ούτε η κατανάλωση γαρίδας από μόνη της δεν αποτελεί πρόβλημα, δεδομένου ότι τα άλλα μέλη της οικογενείας της, που είχαν φάει και εκείνα από τις ίδιες γαρίδες, δεν έπαθαν τίποτε. Βέβαια η νεκρή κατά το ίδιο χρονικό διάστημα είχε πάρει και «Βιταμίνη C». Αυτός ο συνδυασμός ήταν που προκάλεσε το θάνατο της.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σικάγο των ΗΠΑ, ανακάλυψαν μετά από έρευνα και πειράματα, ότι τα κελύφη μαλακόστρακων περιέχουν πολύ μεγάλη συγκέντρωση πέντε ενώσεων καλίου με αρσενικό.
Τέτοια τρόφιμα από μόνα τους δεν έχουν τοξικές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό.
Όταν όμως καταναλωθούν σε συνδυασμό με λήψη «Βιταμίνης C» λαμβάνουν χώρα χημικές αντιδράσεις με αποτέλεσμα τα μη τοξικά θαλασσινά μαλακόστρακα να μεταβάλλονται σε πάρα πολύ τοξικά με τραγικά αποτελέσματα.

Η δηλητηρίαση με αρσενικό προκαλεί παράλυση των μικρών αιμοφόρων αγγείων, με αποτέλεσμα ένα άτομο που πεθαίνει από δηλητηρίαση με αρσενικό αιμορραγεί από τα αυτιά, τη μύτη, το στόμα και τα μάτια. Έτσι, ως προληπτικό μέτρο, ΜΗΝ τρώτε ποτέ γαρίδες ταυτόχρονα με λήψη «βιταμίνης C».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου