Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Φοράτε το σωστό σουτιέν;


sexy-woman-386Μπορεί να µην το ξέρετε, όµως τα ακατάλληλα σουτιέν µπορεί να κρύβουν πολλαπλούς κινδύνους. Γι’ αυτό και η επιλογή τους πρέπει να γίνεται προσεκτικά.
Σύµφωνα µε µελέτες, ένα πολύ µεγάλο ποσοστό των γυναικών φορούν λάθος στηθόδεσµο. Πολλές µάλιστα επιλέγουν µικρότερο µέγεθος προκειµένου το στήθος τους να δείχνει πιο ελκυστικό. Τα σουτιέν όµως, πέρα από την καλαισθησία, πρέπει πάνω από όλα να προσφέρουν τη στήριξη που έχει ανάγκη το γυναικείο στήθος. Πρέπει δηλαδή να είναι άνετα και να το συγκρατούν χωρίς να σφίγγουν και να πιέζουν. Κι αυτό γιατί η λάθος επιλογή µπορεί να έχει συνέπειες.
Πιθανά προβλήµατα
• Πόνοι στην πλάτη και στους ώµους καθώς, αν το στήθος δεν στηρίζεται σωστά, το πιθανότερο είναι και η στάση του σώµατος να είναι λάθος.
• ∆ερµατοπάθειες. Ένα στενό ή µικρό σουτιέν µπορεί µε την τριβή, την πίεση και την αύξηση του ιδρώτα να δηµιουργήσει ερεθισµούς και µυκητιάσεις στην περιοχή.
• Πόνοι στο στήθος. Προκαλούνται από µικρά σουτιέν, συνήθως µε µπανέλες, που πιέζουν το στήθος και το θωρακικό τοίχωµα.
• Πεσµένο στήθος. Ιδιαίτερα αν το στήθος είναι µεγάλο, οι σύνδεσµοι λόγω «βάρους» χαλαρώνουν πιο εύκολα αν δεν υπάρχει σωστή στήριξη.
«Όχι» στα συνθετικά
Τα συνθετικά υφάσµατα αυξάνουν τη θερµοκρασία και εµποδίζουν το σωστό αερισµό της περιοχής. Ανεξάρτητα λοιπόν από το αν το σουτιέν µας είναι µε µπανέλες ή όχι, αυτό που πρέπει να προσέχουµε είναι να είναι βαµβακερό και άνετο. Έτσι η περιοχή του στήθους αερίζεται σωστά και δεν πιέζεται µε αποτέλεσµα να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος, αλλεργιών, δερµατοπαθειών, µυκητιάσεων κ.τ.λ.
Χρήσιµες συµβουλές
• Φοράτε πάντα το σωστό νούµερο σουτιέν.
• Ανανεώνετε τους στηθόδεσµούς σας τακτικά.
• Επιλέγετε βαµβακερά εσώρουχα.
• Βγάζετε πάντα το στηθόδεσµο την ώρα του ύπνου.
• Αν αθλείστε, φοράτε ένα σουτιέν ειδικά σχεδιασµένο που θα σας παρέχει την πρόσθετη υποστήριξη που χρειάζεστε και θα ελαχιστοποιήσει τους κραδασµούς και τις πιθανές ενοχλήσεις.
Info
Ένας τρόπος για να ξέρετε ότι φοράτε το σωστό νούµερο σουτιέν είναι να το κουµπώσετε στη µεσαία θέση και το δάχτυλό σας να περνάει ίσα-ίσα κάτω από την µπρατέλα.
Της Φαίης Ευθυµίου
Με τη συνεργασία του Κωνσταντίνου ∆ηµητρακάκη, Χειρουργού Γυναικολόγου - Μαστολόγου, Λέκτορα Πανεπιστηµίου Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου