Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Η κυτταρίτιδα είναι ο χειρότερος εχθρός της γυναίκας

Ποια είναι τα αίτια εμφάνισής της στο σώμα;
Ποιος είναι ο χειρότερος εχθρός της γυναίκας; Μα φυσικά η κυτταρίτιδα που εμφανίζεται στους γλουτούς, τους μηρούς, το εσωτερικό των μπράτσων, το στομάχι, την κοιλιά και στις γάμπες.
Γνωρίζουμε ότι η κυτταρίτιδα υποθάλπει μόρια νερού και λιπώδη ιστό ανάμεσα στο δέρμα και την στοιβάδα που χαρακτηρίζεται από μικρής ελαστικότητας συνδετικού ιστού. Δεν υπάρχει φόβος εφόσον γνωρίσουμε από τι προκαλείται και πως αντιμετωπίζεται.

Ποιες είναι όμως οι αιτίες της εμφάνισης της;
Η μειωμένη φυσική δραστηριότητα αφού χάνεται ο μυικός ιστός και την θέση του καταλαμβάνει λιπώδης ιστός.
Η κακή διατροφή, αλλά και η έλλειψη άσκησης διεγείρει την αύξηση της κυτταρίτιδας.
Η διαταραγμένη ροή αίματος. Η οποία έχει ως αποτέλεσμα την ελλειπή τροφοδοσία των λιποκυττάρων της περιοχής. Έτσι ο οργανισμός, αντί να αναδομεί και να καίει το λίπος, το στέλνει να αποθηκευτεί στα λιποκύτταρα εκείνα που το έχουν πιο πολύ ανάγκη για να τραφούν. Η αφύσικη αυτή συσσώρευση λίπους οδηγεί τα συγκεκριμένα λιποκύτταρα να αυξάνουν σε όγκο, με αποτέλεσμα να συμπιέζουν τα αγγεία, να εμποδίζουν τις ανταλλαγές ουσιών και να επιδεινώνουν το πρόβλημα της μικροκυκλοφορίας.
Η κληρονομικότητα! Η προδιάθεση για κυτταρίτιδα φαίνεται να είναι κληρονομική γενετική. Πιθανότητες να αναπτύξουν κυτταρίτιδα μπορούν να ανιχνευθούν από γενιά σε γενιά, αναφέροντας τους γενετικούς παράγοντες που επηρεάζουν τη δομή και τη σύνθεση των λιπαρών ουσιών και δερματικoυς ιστούς.
Επίσης άλλες αιτίες είναι ορμονικές διαταραχές, ύπαρξη παχυσαρκίας, το κάπνισμα, κατανάλωση αλκοόλ όπως επίσης και η δυσκοιλιότητα.

fe-mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου